Prostat Hastalıkları Tedavi Yöntemleri

Prostat Hastalıkları Tedavi Yöntemleri

Prostat hastalıklarının tedavisinde ya cerrahi yöntemler ya da farmakolojik tedaviler uygulanır. Son derece yaygın ve önemli bir sağlık sorunu olan prostat hastalıklarının tedavisi hakkında merak edilenleri Adana HoLEP olarak sizler için anlattık.

Prostat tedavisi kapsamında ağrı kesici ve antibiyotik ilaçlardan faydalanır. Prostat kanseri vakalarında prostat bezinin tümüyle alınması gerekebilmektedir. Vakaya ve hastanın özel koşullarına göre her iki yöntem de başarı sağlayabilmektedir. Hastaların bilinçsizce piyasada satılan sözde bitkisel ilaçlardan uzak durması gerekir. Bu sözde ilaçlar başka bir takım hastalıkların meydana gelmesine yol açabilmektedir. Bu yüzden prostat bezine dair herhangi bir sorun yaşadığınızda geç kalmadan uzman bir doktora ve sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekir.

Prostat Hastalıklarına Dair Tanı Yöntemleri

Prostat hastalıkları yaşın ilerlemesi ile birlikte riski artan hastalıklardır. Prostat hastalığının teşhis edilmesi için kullanılan en temel yöntem prostat muayenesidir. Eğer şüpheli bir durum varsa bu defa Prostat Spesifik Antijen testi ile tanı konulur. Bunun yanı sıra radyolojik görüntüleme teknolojileri, biyopsi veya idrar tahlili ile de prostat hastalıklarının teşhisi konulabilir.

Hastalığa tanı konulduktan sonra kişinin genel sağlık durumu ve hastalığın düzeyine yönelik spesifik tedavi yöntemleri belirlenir. Tedavi planlaması yapıldıktan sonra geç kalınmaksızın tedaviye başlanması gerekir.

Enfeksiyon kaynaklı semptomlar (belirtiler) ortaya çıktığı taktirde ağrı kesici ve antibiyotik içerikli ilaçlar da tedavi programına eklenir ve hastanın tedavi süreci kolaylaştırılır.

Enfeksiyon haricinde kanserden kaynaklanan bazı semptomlar gözlenirse, detaylı tetkikler uygulanır ve duruma ilişkin tanı konur. Prostat kanserinin hangi evrede olduğuna göre radyoterapi veya kemoterapi gibi uygulamalar da sürece dahil edilir.

Prostat Hastalıkları; geç kalınmadan, derhal tedavinin başlatılması gereken rahatsızlıklardır. Hastalıkların yaşanmaması için her bireyin düzenli şekilde egzersiz yapması, sağlıklı bir beslenme rutini takip etmesi önemlidir.

Bununla birlikte günlük yeterli miktarda su tüketilmesi prostat hastalıklarının gelişim süreci açısından önemli bir yer tutar. Yeterince su tüketmek kadar, bunu doğru zamanda yapmak da önemlidir. Su ihtiyacımızı, gece uyku saatimizden iki üç saat öncesinde gidermemiz önemlidir. Bu sayede geceleri artan idrara çıkma ihtiyacı azaltılabilir. Su tüketimini yanlış saatlerde gerçekleştirmek prostat hastalıklarının gösterdiği semptomların artmasına yol açar. Kişinin yaşam konforunu düşürür.

Prostat hastalıklarının belirtileri, tanı ve tedavi yöntemlerine dair bilgiler almak için Adana HoLEP’in blog sayfasını takip edebilirsiniz.

Bize Ulaşın

Doktorlarımız

Blog

 Sizi Arayalım